lauantai 17. elokuuta 2024

Copet kansiossa

 Kaikki nykyään saatavissa olevat COPE-asemat keskiaalloilta ovat nyt kansiossa kun niistä viimeinen puuttuva Cope Zaragoza 1053, kuului heinäkuussa pari kertaa kohtuullisesti ja niistä sai raportin aikaiseksi. Cope Zona Aragónin teknikko vastasi emaililla.

Yksi harvoista espanjalaisten lisäksi raportoimistani FM-asemista vastasi myös:

RBB Radio Eins, Berlin 95,8, verifioi saksalaiseen tapaan kortilla ja kirjeellä.



Myös toinen vastasi vielä:

Radio 6 Boulogne 92,0, aseman Directeur technique emailasi asiallisen verifioinnin ja kuvia asemasta ja kaikkien lähettimien antenneista.



maanantai 5. elokuuta 2024

AM-kauden avaus

 AM-kausi alkoi tänä kesänä poikkeuksellisen aikaisin, jo reilusti heinäkuun puolella. Ensimmäisenä kuunteluyönä brassit olivat voimakkaita yläbandilla, myös bolivialaisia kuului. Jatkossa ARS oli kuullut ja lokannut harvinaisen bolivialaisen Radio Splendid taajuudella  1220, joka minullakin kuului, mutta valitettavasti id. ei aivan erottunut heikohkosta signaalista johtuen. Kuitenkin 00- eteenpäin oli pitkähkö mainospotpurri ja ilmeisesti 00.05 jälkeen idasi ja sitten pian taisi lopettaa. Kuuntelut poikivat ainakin yhden vastauksen:

Rádio Rural AM de Parelhas 1470, kuului 22.7. varsin mukavasti. Raportti lähti kaikkia mahdollisia sähköisiä kanavia pitkin, ja heti ei reagoitu. Sitten kerran huomasin että whatsappissa ovat paikalla, ja aloin kirjoittamaan heille ja klippi ja raportti uudestaan. Lyhyesti vastasivat ja kun ilmoitin, että kuuntelen heitä netin kautta, niin heti mainosten jälkeen kuului nimeni ja raporttini luettiin sekä kovasti kiiteltiin. Onneksi sanelukone oli valmiina nauhoittamaan ja sain terveiset talteen.