perjantai 30. huhtikuuta 2021

Jenkki ja brassi

 Kesä tekee tuloaan, mutta AM-kausi näyttää vielä hetken jatkuvan. Mökin QTH:ssa on käytössä vielä n. 200 metrinen luoteeseen suuntautuva lanka, jolla brasseja tuntuu kuuluvan kohtalaisesti. Pari vastausta on tullut:

WKBK Keene 1290, jenkkejä tuli muutamia raportoitua vielä tammikuun tallenteilta ja tämä vastasi emaililla. V/s tuntui olevan hyvin perillä DX-kuuntelusta, mutta ei pitänyt nykyistä SDR-tallenteilta kuuntelua oikeana: I always like to point out the use of SDR's and recording of the entire MW band and playing back the digital files months later is not really in the spirit of the sport of DX'ing.  Doing it strictly in the old fashioned way with single frequency receiver, listening live where lucky timing plays a big role in capturing an illusive signal, is the real sport of DX'ing. Näinhän se tietenkin on, mutta ajat ovat muuttuneet, monellakaan meistä ei ole mahdollisuutta kotona kuunteluun ja SDR on ainoa mahdollisuus harrastuksen jatkamiseen.

Rádio Clube Joinville 1590, tämä kuului hienosti pitkään 27.4. ja hyviä kuulutuksia ohjelma 'Boa Noite na Clube' tarjoili runsaasti. Vastasi lyhyesti sekä messengerin kautta että emaililla.


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti